Vikten av en service management konsult

by Lena Nilsson. 0 Comments

Det gäller att effektivisera sin verksamhet, att inte låta olika resurser gå till spillo. Tjänsterna ska inte bara anpassas till verksamheten, de ska också bidra till eller addera ett värde till den. Allt detta kan kännas lite överväldigande, vilket det också är för de flesta. Eller så kan man en del, men behöver en extra insats för det där lilla extra som kan göra så stor skillnad. Oavsett vilken situation man befinner sig i är en service management konsult en bra investering. 

Bild 336-översiktNära knutet till service management konsult ligger asset management i Göteborg. Det hela bygger på att se vad man har till hands och hur man kan utnyttja det på bästa sätt utan att slösa med sina resurser. För att hjälpa till med detta finns det många olika dataprogram, och med en bra konsult kan man utnyttja även dessa på absolut bästa sätt. Det finns en oerhörd potential i de flesta företag utan att investera allt för mycket pengar, man måste helt enkelt lära sig hur man ska ta tillvara den.

Något som en service management konsult kan hjälpa till med är fastighetstjänster. Dessa kan inkludera säkerhetslösningar eller energioptimering, till exempel. Eller så involverar det arbetsplatstjänster, som lokalvård eller posthantering. Sedan har man industriservicetjänster, detta kan handla om avfallshantering och industrirengöring. Man vill kunna öka värdet på sina tjänster samtidigt som man sänker kostnaderna på dem, och därmed göra dem mer lönsamma. Naturligtvis är detta en process, det tar tid att uppnå sin fulla potential. Men redan efter en relativt kort tid kan man se en stor skillnad.

Asset management i Göteborg är något liknande, så tillvida att man ser på vad man har till hands och gör det bästa av det. Man ska inte slösa bort några tillgångar eller resurser, oavsett vad det är. Istället lägger man upp en plan för att använda allt på rätt sätt, baserat på de siffror man har sammanställt. Här ser man på både indirekta och direkta kostnader, samt uteblivna intäkter. Det är alltså inte bara svart och vitt, men det var länge sedan affärsvärlden var enkel. Om den någonsin varit det. Konsultationer med asset management i Göteborg handlar även om att förvalta sina anläggningar, att ha bra övervakning och underhåll av dem. Genom att ta hand om det man redan har till förfogande kan man utöka det och använda det till att göra mer. Det låter logiskt, men en hel del företag har lyckats missa ganska mycket inom detta område.

Leave a Reply