Renovering med smak

by Lena Nilsson. 0 Comments

Det är en härlig känsla att måla om eller tapetsera ett rum. Hela atmosfären förändras och det blir så fräscht. Men om man inte väljer rätt färg inomhus kan det bli helt annorlunda än man tänkt sig, och kanske inte alls så snyggt. Var i huset man målar om kan också vara avgörande för vilken sorts färg man ska köpa.

MA373-färg inomhusVissa rum i hemmet blir fortare smutsiga än andra, detta är ett faktum. Köket är ett bra exempel, men även barnkammaren och badrummet slits ganska fort. Här bör man därför välja färg inomhus som är lätt att hålla rent ovh man använder gärna blank färg i dessa utrymmen. Vanligtvis upplevs även kulören som mer intensiv när färgen är blank, och den reflekterar också ljuset lite mer än matt färg.

Många tycker det är snyggt att blanda material i ett rum. Om man, till exempel, sätter up Eco wallpaper på en vägg i rummet kommer den att stå ut. Detta skapar en speciell effekt som man inte får när man har alla väggar likadana. En annan variant är att sätta upp Eco wallpaper på tre väggar och måla den sista i en matchande eller kontrasterande nyans. Man kan leka ganska mycket med färger och former, och resultatet kan bli helt olika beroende på vilken vägg man fokuserar på.

Naturligtvis kan man ha samma färg inomhus eller Eco wallpaper på alla väggarna i ett rum, det blir också mycket fint. Vanligtvis finns det hundratals olika nyanser att välja mellan, så man kan få precis det man tycker om. Genom att spara burken, eller numret på färgen, är det lättare om man vill måla igen efter en tid. I affärerna blandar man färg med hjälp av datorer så man kan få exakt samma nyans, bara man har referenserna.

Ofta finns det flera nyanser av samma kulör, något som kan vara roligt att experimentera med. Man kan till exempel välja en färg inomhus för väggarna. Sedan kan man ta samma kulör, men i en mörkare eller ljusare nyans och använda den för trämöbler man har i rummet, till exempel. Om man väljer lackfärg eller en matt variant kan man också få mycket olika resultat.

Hela hemmet kan få en riktig ansiktslyftning genom att man sätter upp Eco wallpaper eller målar om väggarna. När man sedan matchar med textiler blir det extra speciellt. Gardiner, mattor, kuddar och lampskärmar spelar också en viktig roll i heminredning.

Leave a Reply