Blogg

Njut av solens energi

by Lena Nilsson. 0 Comments

Det är nog få människor som blir på dåligt humör när de ser att solen strålar i all sin prakt när de tittar ut genom fönstret. Dock är inte solen bara en humörhöjare för många utan det är också en nödvändighet för att vi ska kunna leva här på jorden. Utan solen hade det inte varit mycket liv på jorden. Men det går också att ta vara på solen och dess energi på fler sätt.

129-solceller-solenergiI dag är det förmodligen viktigare än någonsin att vi tar hand om vår jord och den miljö vi har runt omkring oss om vi vill bevara den inför framtiden. Om vi inte blir bättre på detta så är det inte säkert att nästkommande generationer får uppleva jorden i all sin prakt så som vi har fått göra före dem.

Bland annat handlar det om hur vi konsumerar och den energi vi förbrukar. Under väldigt lång tid har vi använt oss av fossila bränslen och numera börjar det sina. Så då gäller det helt enkelt att försöka hitta andra vägar och alternativ som kan fungera och som inte tär för mycket på miljön. Med andra ord är miljövänliga alternativ framtiden.

Välj solceller

Om du är intresserad av miljön och värnar om den kan du mycket väl vara intresserad av solceller och solenergi som en källa till elektricitet i dag. Det finns nämligen möjlighet att investera i solceller som du får monterade på plats så att du också kan utnyttja solenergin framöver. Visserligen är det inte helt billigt att investera i solceller men när du väl har betalat av det kommer du inte behöva oroa dig över elräkningar längre. Låter detta intressant i dina öron kan du alltid ta kontakt med Solkompaniet som installerar solceller i Göteborg.

För att du ska få veta lite mer om företaget så som vad de erbjuder för olika tjänster, material och liknande kan du alltid besöka Solkompaniets hemsida innan du tar kontakt med dem för att se vilka möjligheter och alternativ som skulle kunna passa dig och ditt boende.

Storstäder satsar

Trenden och nödvändigheten att börja satsa på ”grönt” har fått politikerna i de svenska storstäderna  börja agera. Som vanligt brukar det först ske förändringar i just storstäderna så som Stockholm, Göteborg och Malmö och därefter brukar det sakta men säkert bre ut sig i landet.

Göteborgs Posten skriver om Miljöpartiets planer kring solenergi bland annat i Göteborg som ett steg i att bli mer miljövänliga. Och förhoppningsvis kommer allt fler företag och privatpersoner att följa dessa fotspår och investera i solceller så att fler hus och fastigheter ska kunna försörjas med elektricitet och energi från solen och dess strålar.

Även lantbrukare har börjat inse hur stort det är med solenergi och ett fåtal har till och med investerat i så kallade solcellsparker som ska hjälpa till med elförsörjningen. Någonting som förhoppningsvis ska kunna märkas av genom att naturen allt eftersom återhämtar sig och börjar må lite bättre igen så småningom.

Köpa kläder för vinterkryssningen

by Lena Nilsson. 0 Comments

För många är det en del av julen och vintern- att åka på en kryssning med Stena Line. En hel del företag lägger sitt julbordsfirande till en av de stora båtarna, så att alla får det lite extra kul. Andra tar sig en 24-timmars kryssning med en speciell person. Innan man åker iväg ser man till att skaffa sig lite nya kläder, det här är ett tillfälle att slappna av och känna sig snygg.

MU391-kryssningSTYLEPIT har mycket att erbjuda inom modevärlden. Här kan man välja mellan över 1 000 olika märken, och 70 000 produkter. Det är svårt att inte hitta något man tycker om. För mer info kan man alltid klicka på bilderna och se vad det är för något. Bland de kända märken som man kan köpa hos STYLEPIT kan nämnas Marco Polo, GANT, Dr.Martens, Gucci och Petrol. Med andra ord finns det något för alla stilar och smaker. Så när man har bokat sin resa med Stena Line så är det dags att skaffa nya kläder.

Det är klart att man inte behöver en Stena Line kryssning för att handla kläder på STYLEPIT, det kan man göra när som helst hela året runt. För mer info om vad de har kan man alltid gå till hemsidan och se på nyheter. Mode följer ofta säsongernas skiftningar, och det finns alltid något nytt och fräscht som frestar. Det samma gäller faktiskt för Stena Line, de har speciella evenemang och erbjudanden beroende på när på året man åker. Även här kan man få mer info på hemsidan men i allmänhet så är det julbord i december, kanske en speciell höst-eller vårmiddag vid de tidpunkterna och roliga aktiviteter utomhus under sommaren.

Både Stena Line och STYLEPIT har alltid speciella erbjudanden, men i tillägg kan man se efter rabatt koder när man bokar på internet. Detta gör det hela ännu roligare, för ingen tycker om att spendera för mycket pengar. Får man pengar över när man bokat sin kryssning, till exempel, kan man använda dessa till att köpa nya byxor. Vill manha mer info finns det speciella sajter som specialiserat sig på dessa koder, det kan verkligen löna sig att titta där. Eftersom de regelbundet kommer nya koder och rabatter kan man ta sig för vana att stanna till då och då. Det vore så trevligt om man kunde få den där resan lite billigare, speciellt om man inte trodde man skulle få råd.

by Lena Nilsson. 0 Comments

Man ser ofta reportage om hus eller lägenheter som går i en viss stil. Ägarna har lagt ner mycket pengar och möda på att få ett genomgående tema och man håller sig till samma stil genom hela hemmet. Andra tycker däremot att man ska blanda inredningsstilar, gärna de som är helt annorlunda.

MU145-matsalsmöblerIdag väljer många möbler som har gustaviansk prägel. Dessa möbler har fått ett nytt uppsving- igen. Som med allt annat har de gustavianska möblerna kommit och gått sedan det började på 1700-talet. Fast egentligen har de aldrig riktigt försvunnit. Det räknas inte längre som gammaldags om man väljer denna möbelstil i sitt hem. Denna stil verkar passa bra för svenska hem, med sina raka linjer och dämpade färger.

Det många tycker om när det kommer till gustavianska möbler är just det faktum att man kan blanda dem med andra stilar. De har inte så många krusiduller och utsmyckningar, de som finns är ganska enkla. Detta gör dem lättare att kombinera med andra stilar, och också färgstarkare föremål. Om man vill att ett rum ska ha gustaviansk prägel kan man kanske välja de större möblerna i denna stil. Soffor och bord är speciellt populära, men även stolar och pallar. Sedan kan man göra det mer personligt med kuddar och gardiner, till exempel.

Nu för tiden har man så mycket att välja på när det kommer till inredning. Det finns många stora, härliga butiker helt proppfulla med möbler och tillbehör. Vare sig man vill ha gustaviansk prägel eller en annan stil så kan man hitta allt man vill ha och mer därtill. Sedan har man ännu mer att välja på om man går på nätet. Eftersom gustavianska möbler är så populära finns det ett stort urval. Det vanliga är att man håller sig till de traditionella färgerna och formerna.

 

I en familj kan det finns flera olika åsikter om hur ett hem ska inredas. För att alla ska bli nöjda kan man samarbeta och blanda stilarna i hemmet. Det kan vara gustaviansk prägel i vardagsrummet men någon annan i sovrummet, till exempel. Eller så blandar man stilarna i samma rum. Tack vare att den gustavianska stilen är så diskret och tidlös så passar den ihop med många olika kombinationer. Man kan lätt skapa en salig blandning, men på ett behagligt sätt. Vill man ha tips om hur man ska gå till väga finns det många böcker och bloggar om detta.

Vikten av en service management konsult

by Lena Nilsson. 0 Comments

Det gäller att effektivisera sin verksamhet, att inte låta olika resurser gå till spillo. Tjänsterna ska inte bara anpassas till verksamheten, de ska också bidra till eller addera ett värde till den. Allt detta kan kännas lite överväldigande, vilket det också är för de flesta. Eller så kan man en del, men behöver en extra insats för det där lilla extra som kan göra så stor skillnad. Oavsett vilken situation man befinner sig i är en service management konsult en bra investering. 

Bild 336-översiktNära knutet till service management konsult ligger asset management i Göteborg. Det hela bygger på att se vad man har till hands och hur man kan utnyttja det på bästa sätt utan att slösa med sina resurser. För att hjälpa till med detta finns det många olika dataprogram, och med en bra konsult kan man utnyttja även dessa på absolut bästa sätt. Det finns en oerhörd potential i de flesta företag utan att investera allt för mycket pengar, man måste helt enkelt lära sig hur man ska ta tillvara den.

Något som en service management konsult kan hjälpa till med är fastighetstjänster. Dessa kan inkludera säkerhetslösningar eller energioptimering, till exempel. Eller så involverar det arbetsplatstjänster, som lokalvård eller posthantering. Sedan har man industriservicetjänster, detta kan handla om avfallshantering och industrirengöring. Man vill kunna öka värdet på sina tjänster samtidigt som man sänker kostnaderna på dem, och därmed göra dem mer lönsamma. Naturligtvis är detta en process, det tar tid att uppnå sin fulla potential. Men redan efter en relativt kort tid kan man se en stor skillnad.

Asset management i Göteborg är något liknande, så tillvida att man ser på vad man har till hands och gör det bästa av det. Man ska inte slösa bort några tillgångar eller resurser, oavsett vad det är. Istället lägger man upp en plan för att använda allt på rätt sätt, baserat på de siffror man har sammanställt. Här ser man på både indirekta och direkta kostnader, samt uteblivna intäkter. Det är alltså inte bara svart och vitt, men det var länge sedan affärsvärlden var enkel. Om den någonsin varit det. Konsultationer med asset management i Göteborg handlar även om att förvalta sina anläggningar, att ha bra övervakning och underhåll av dem. Genom att ta hand om det man redan har till förfogande kan man utöka det och använda det till att göra mer. Det låter logiskt, men en hel del företag har lyckats missa ganska mycket inom detta område.

Ordentlig förvaring av vapen

by Lena Nilsson. 0 Comments

För många är det en härlig hobby att jaga, medan andra har det som arbete. Vilken kategori man än tillhör vet man hur viktigt det är att försäkra sig om att ens vapen är förvarade på rätt sätt. Ett jaktskåp brukar ha plats för allt, inklusive ammunition och annan utrustning.

MU131-ammunitionEtt bra jaktskåp ska vara märkt enligt SS 3492 normen. Detta innebär att de är testade och lämpliga för förvaring av vapen. Säkra skåp är viktiga, och många har bytt ut sina gamla skåp mot nya, moderna varianter. Om man utökar sitt vapeninnehåll kan man också behöva ett större skåp, eftersom varje skåp bara kan innehålla ett visst antal vapen. Man kan vanligtvis välja mellan kodlås eller nyckellås, vad som passar en bäst.

När man säljer jaktskåp är de märkta med olika poäng. 20 poäng innebär att de vapen som finns inuti inte får överskrida denna summa, sedan kan man kombinera dem som man vill. Det kan, till exempel, vara 20 gevär, eller tio pistoler. Allt beroende på vad man håller på med. En del väljer att förvara jaktlagets gevär tillsammans i säkra skåp. Eller så har alla i familjen sitt eget vapen, man jagar tillsammans. Då kan det vara bra att ha ett rejält vapenskåp.

Säkra skåp kan skydda mot olika saker. Stöldsäkert är det minsta kravet man brukar ha på ett skåp. För att uppfylla kraven måste man skruva fast de mindre skåpen i golvet. Säkra skåp över en viss tyngd kan stå för sig själva, de är svåra nog att flytta runt. Men man kan också välja säkra skåp som skyddar lite bättre mot eldsvåda eller vattenskada. Detta gäller för både vapen och annat man har av värde. Det är klart att de kanske inte kan stå emot en ordentlig eldsvåda där huset brinner ner till grunden. Men ofta hinner man släcka elden innan den spritt sig allt för mycket. Då gäller det att ha bra skåp som skyddar vapnen mot både elden och släckningen.

Det kostar ganska mycket med all utrustning för jakt, inklusive de gevär man använder sig av. Därför bör man skydda dem på bästa sätt och se till att inte fukt och annat förstör dem. I tillägg vill man inte att de ska kunna stjälas och användas för annat än jakt. Med säkra skåp kan man vara lugn att ens ägodelar är skyddade på bästa sätt. Vanligtvis är det gott om plats för andra saker i skåpet också.

Vikten av att märka kläder

by Lena Nilsson. 0 Comments

Med tanke på hur det svenska klimatet är så går det åt ganska mycket kläder i en familj. Speciellt på vintern måste man ha många lager och olika sorter för att inte bli våt och sjuk. Det kan bli ganska dyrt för en barnfamilj, och man vill därför göra allt man kan för att inte tappa bort sina kläder.

MU115-rolig namnlappDet är inte alltid lätt för små barn att hålla reda på allt. Framför allt vantar och mössor brukar gärna komma på villovägar. Genom att använda sig av Namnlappsbutiken namnlappar kan man lätt få tillbaka sina kläder om man förlägger dem. Det kan ta lite tid att sätta fast dem i barnens kläder, speciellt om man har flera barn. Men det är väl värt den lilla möda man lägger ner på att sätta barnets namn i dess kläder.

Även Namnlappsbutikens snygga namnetiketter kan vara behändigt att beställa. De består av ark fulla med blanka etiketter som man sedan kan sätta i skrivaren och skriva ut med vilket namn man än önskar. Naturligtvis kan man fylla i dem med en märkpenna också om man tycker det är bättre. Namnlappsbutikens snygga namnetiketter kommer i satin eller papper, beroende på var man kommer att använda dem.

Namnlappsbutiken namnlappar med klister sitter fast riktigt ordentligt. De kan man sedan klistra fast på böcker, leksaker och mycket annat som barnet bär med sig. Var och en kan känna igen sina egna saker om det sitter ett namn på det. Många små barn som inte kan läsa ännu, brukar dock känna igen sitt eget namn. Det är bland det första som man lär sig, och det är något viktigt. Det är även möjligt att ta bort dem, de sitter inte fast permanent. Detta kan vara en bra ide’ när barnen växer ur sina böcker och leksaker, man tar bara bort Namnlappsbutiken namnlappar och sätter dit en ny med nästa barns namn.

Vill man ha etiketter som man bara klistrar rätt på saker och kläder är Namnlappsbutikens snygga namnetiketter ett bra val. De sitter fast ordentligt och är riktigt snygga, speciellt om man väljer de som är gjorda av tyg. För att variera utseendet för de olika medlemmarna av familjen kan man välja en del med röd rand, andra helt vita. Även Namnlappsbutiken namnlappar kommer i olika färger på bokstäverna och med fina symboler på sidan av. Alla kan få en personlig märkning av sina kläder och saker.

Bra hotell till rimliga priser

by Lena Nilsson. 0 Comments

Det är bekvämt att bo på hotell när man åker på semester. Även om man ska besöka släkt och vänner kan det vara skönt att kunna åka hem till hotellet och vara lite för sig själv. Andra tycker om att utforska nya städer, gärna tillsammans med barnen. Genom att boka sitt hotell på nätet kan man få mycket bättre priser.

MU4-hotellChoice Hotel har flera fina hotell i olika nordiska och baltiska städer. Man håller en hög kvalitet, med flera olika förmåner för kunderna. Beroende på vilket hotell man väljer kan det finnas gym eller speciellt lekrum för barnen. Man har även många bra lösningar för konferenser och kurser. Förutom att de redan har bra priser finns det även Choice Hotels bokningskod som ger ännu mer rabatt.

Hotels.com rabattkod är inte alltid samma. Ibland kan det vara att man får en viss procents lägre pris, andra gånger kan det vara ett speciellt week-end erbjudande, och så vidare. De flesta erbjudanden har ett sista bokningsdatum. Eftersom det finns flera Choice Hotels bokningskod, och man varierar utbudet, kan det löna sig att hålla ett öga på dem om man planerar en resa.

Nordic Choice Hotel är en kedja med olika hotell som drivs genom franchiseavtal eller helt fristående. Man har ett gemensamt system och använder modern teknologi på ett mycket effektivt sätt. Som många andra moderna hotellkedjor satsar man på att ta samhällsansvar och inte bara erbjuda ett utmärkt boende för sina klienter.

Med alla det olika Hotels.com rabattkod som finns kan det ibland vara svårt att hitta fram. Därför kan det vara en bra ide’ att regelbundet besöka en sajt som, till exempel, LiteBilligare.se. Här kan man lätt söka på Choice Hotel och se vilka kampanjer och koder som finns just nu. Den som tycker om att resa kan med goda resultat ta som vana att regelbundet kontrollera vilka Choice Hotels bokningskod som finns tillgängliga.

När man ändå ska boka ett hotell finns det ingen anledning varför man ska betala för mycket. Det finns mycket annat man kan lägga ner sina pengar på. Därför ska man se efter de rabattkoder som finns redan innan man bokar. Internet har verkligen förändrat mycket till det bättre. Inte bara kan man sitta i lugn och ro och läsa om hotellen, se på bilder och bilda sig en uppfattning. Man kan även spara pengar tack vare de olika rabattkoderna som finns tillgängliga.

Effektiv försäljning

by Lena Nilsson. 0 Comments

Det finns mycket man kan göra för att förbättra försäljningen på ett företag, vare sig det handlar om produkter eller tjänster. Något som allt fler väljer att satsa på är utbildning av personalen. Det är inte bara själva försäljarna som kan behöva få lite ny information, utan det kan hjälpa på flera olika nivåer. Även chefer och projektledare måste kunna det senaste inom försäljning för att vara riktigt effektiva.

MU26-säljsplaneringMed Bisevo säljutbildning kan ett företag få hjälp att se var den lönsammaste tillväxten kan finnas. Ofta har man redan en bra kundkontakt med ett flertal företag, men behöver utveckla en teknik för att öka försäljningen. Eftersom Bisevo säljutbildning främst vänder sig till B2B företag måste man vara försiktig så man inte verkar påstridig. Det är inte bara fråga om att klicka här för att få hjälp, utan det kräver lite mer av personalen.

Många kunder vill inte att man säljer till dem, de känner redan till ens tjänster och produkter. Vad de däremot kan behöva är råd för hur man kan utnyttja dessa på bästa sätt. Det är här en Bisevo säljutbildning kan vara av nytta. Man får lära sig hur man kan fungera som rådgivare till kunderna, och därigenom öka företagets försäljning. Kunderna vill inte bara klicka här utan de vill höra personliga förslag och lösningar.

En Bisevo säljutbildning kan vara kort eller lång, helt i enlighet med kundernas behov. En del väljer att ha en konferens eller liknande för de flesta i företaget, en form av inspiration samtidigt som man lär sig hur man kan förbättra sin försäljning. Andra skickar en eller flera medarbetare på en längre kurs, upp till ett år. Detta är en långsiktig investering, inte en klicka här och få ögonblicklig hjälp. Men det är väl värt de pengar och den tid man lägger ner på det.

Genom att ta hjälp av försäljningsexperter kan man förändra företagets sätt att arbeta till det bättre. Många gånger har man en bra potential men vet inte riktigt hur man ska utnyttja den. De som har den främsta kundkontakten har ibland inte en säljsutbildning bakom sig, och behöver därför uppdateras med det senaste. En liten detalj som kan göra stor skillnad är tidsplanering. Vissa tider på dagen är mer lämpade för försäljning än andra, så det är bästa att planera sin dag i enlighet. Detta och liknande saker får man lära sig på en utbildning som fokuserar på försäljning.