Att bygga sitt eget hus

by Lena Nilsson. 0 Comments

Många drӧmmer om att kunna bygga sitt helt egna hus, ett hem som man sjӓlv har planerat och ritat. Det ӓr inte allt fӧr svårt att uppfylla denna drӧm, ӓven om man många gånger ӓr begrӓnsad av budget och andra restriktioner. Men med lite planering och de rӓtta valen ӓr det mycket mӧjligt att flytta in i ett hem som ӓr helt perfekt.

Att planera sitt hus inkluderar många beslut, både nӓr det kommer till design och material. Man får hela tiden vӓga det estetiska mot det praktiska, kostnad mot ӧnskemål, och så vidare. Dels har man de stora delarna, som trappor, fӧnster och dӧrrar. Ska man tapetsera eller måla vӓggarna? Vilket golv blir bӓst i de olika rummen? Det finns mycket att tӓnka på och vӓlja.

Trappor och golv

Det ӓr vanligt att ha både trӓgolv och en inomhustrappa i trӓ, ett material som traditionellt anvӓnds vӓldigt mycket hӓr i landet. Fӧr många ӓr det en koncentration av hemtrevnad och fam298-4-bygga-nytt-husiljeliv, och man kan inte tӓnka sig att bo i ett hem som inte ӓr inrett med trӓ. Klicka på länken för att hitta trappor i ek från Persson & Skogs till bra pris. Detta ӓr ett vackert trӓslag som också ӓr mycket hållbart. Andra trӓslag som ӓr populӓra kan vara bjӧrk eller ask.

Ett annat val ӓr vilket slags trӓgolv man ska vӓlja. Allt fler vill ha ett riktigt traditionellt, rustikt golv som man kan slipa vid behov. Parkett ӓr fortfarande populӓrt, men kan vara lite kӓnsligt fӧr skada och dӓrfӧr inte alltid lӓmpligt fӧr barnfamiljer. Men med rӓtt underhåll så kommer alla sorters golv att vara til glӓdje i många år. Det viktiga ӓr att man informerar sig om hur de ska behandlas och rengӧras, så att man kan ta fram det allra finaste i dem.

Vackra inomhustrappor

En trappa ӓr så mycket mer ӓn bara ett sӓtt att komma till ӧvervåningen. Det kan vara en mycket vacker inredningsdetalj och man ska vӓlja en trappa som verkligen passar till huset. Återigen finns det flera olika trӓslag att vӓlja mellan, men ӓven formen på trappan kan gӧra stor skillnad. Hos www.pstrappor.se hittar du inomhustrappor i trä till bra priser.

Ibland har man inte så stora valmӧjligheter, det finns inte plats fӧr något speciellt. Men då kan man istӓllet satsa på ett vackert trӓslag, kanske lite speciella ledstӓnger eller rӓcke, och så vidare. Det viktiga ӓr att det hela passar ihop och att hemmet får ett ordentligt flӧde. Andra gånger kan man gӧra inomhustrappan till fokus, något som allas ӧgon dras till nӓr de kommer in i huset. Allt fӧr att man ska trivas samtidigt som vardagslivet ska kunna fungera vӓl. En trappa anvӓnds mycket, man går ofta upp och ned flera gånger dagligen.

Planera sitt eget hus

En del har allt klart flera år innan de kan uppfylla sin drӧm om att rita sitt eget hus. Man vet exakt  hur allt ska se ut och vilka material som ska anvӓndas. Nӓr det sedan ӓr dags att sӓtta igång ӓr det bara att justera lite hӓr och dӓr fӧr att allt ska passa ihop. Fler och fler är mer intresserade av att bygga sina hus skriver Göteborgs-Posten i sin artikel här. Nӓr man tӓnker efter ӓr det logiskt att vilja planera sitt eget hus. Ingen vet bӓttre ӓn en sjӓlv vad man tycker ӓr viktigt och var skåpet ska stå. Det ӓr en hӓrlig kӓnsla att flytta in nӓr allt ӓr fӓrdigt och veta att man haft en del i det hela redan från bӧrjan. Ett alldeles eget hem som reflekterar ens personlighet och smak.

Leave a Reply